Головна » 2017 » Жовтень » 19 » Семінар вчителів інформатики
09:19
Семінар вчителів інформатики

З метою підвищення рівня професійних компетенцій вчителів інформатики та математики 19 жовтня на базі Івановецької ЗОШ І-ІІ ступенів проведено семінар-практикум «Формування самостійних навичок при розв’язуванні вправ на різних етапах уроку». Інструктивно-методичний супровід семінару здійснювала Тулюк О.І., методист районного методичного кабінету. У роботі семінару взяла участь методист районного методичного кабінету Лийза К.М., директор школи Готько Т.В., заступник директора з навчально-виховної роботи школи Стецьо О.В., голова районного методичного методоб’єднання вчителів інформатики Богів М.М., голова районного методичного об’єднання вчителів математики Варга Т.О., члени творчих груп вчителів математики та інформатики шкіл району. 
Одним із важливих завдань семінару-практикуму стало підвищення професійної компетентності вчителів та якості підготовки учнів з математики, яке було реалізоване у процесі відвідування уроків математики та інформатики. Педагоги закладів освіти району – учасники семінару-практикуму відвідали уроки: математики у 6 класі на тему «Множення звичайних дробів» (вчитель: Фехтел Світлана Андріївна), а також інформатики у 9 класі на тему «Гіперпосилання та кнопки дій у презентаціях» (вчитель: Деревляник Світлана Василівна).
Цілком гармонійним елементом семінару стала презентація роботи Івановецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, яку представила Готько Терезія Василівна, директор школи.
Методичний діалог «Активізація пізнавальної діяльності учнів, розвиток самостійності у процесі вивчення математики та інформатики» став тим благодатним середовищем, де вчителі отримали можливість обмінятися досвідом роботи щодо окреслення найефективніших прийомів і методів, які забезпечують високу активність учнів в навчанні, їх самостійність в пізнавальній діяльності, і є засобом розвитку пізнавальних здібностей дітей.

У процесі обміну досвідом роботи педагоги Мукачівщини поділилися своїми надбаннями, представивши презентації:

Інформаційно-методичне повідомлення «Формування ключових компетентностей учнів на уроках математики» подала методист районного методичного кабінету Тулюк О.І.

"Про готові уроки та презентації з інформатики (За автором Ривкінд Й.А.)" повідомила Богів Мар’яна Михайлівна, голова районного методичного об’єднання вчителів інформатики району, вчитель інформатики В.Коропецької ЗОШ І-ІІІ ст.

Продовжили інформ-естафету повідомлення:

  • "Про наповнення та функціонування сайту вчителів інформатики Мукачівщини та блогу районного методичного об’єднання вчителів математики Мукачівського району" (Мейсар Сергій Федорович – координатор сайту, вчитель інформатики Залужанської ЗОШ І-ІІІ ст., Варга Т.О. - голова районного методичного об’єднання вчителів математики району, вчитель математики Н.Давидківської ЗОШ І-ІІІ ст.);
  • "Організація індивідуальної та групової форм освітнього процесу і вдома через освітню платформу «Вчи.ком.юа»" (Варга Т.О. - голова районного методичного об’єднання вчителів математики району, вчитель математики Н.Давидківської ЗОШ І-ІІІ ст.).

Винятково важливим етапом для всіх педагогів семінару стало ознайомлення з основними положеннями нового Закону про освіту, що здійснила Тулюк Ольга Іллівна, методист РМК (вставка 8) .

Підведення підсумків роботи свідчило про актуальність обраної теми семінару і насичену роботу кожного його учасника. Вони висловили щиру вдячність колегам Івановецької ЗОШ І-ІІ ступенів та педагогам, що поділилися своїм досвідом, за актуальність, практичність і змістовність у висвітленні питань, цікаві та якісні форми роботи, творчу атмосферу та доброзичливість.
http://osvita.mukrayon.gov.ua

ФОТО

Переглядів: 868 | Додав: МС | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar