Головна » 2018 » Лютий » 22 » Методичний семінар-практикум на тему «Упровадження сучасних технологій у освітній процес»
11:36
Методичний семінар-практикум на тему «Упровадження сучасних технологій у освітній процес»

Без прикладів неможливо
ні правильно вчити,
ні успішно вчитися.
Луцій Юній Модерат Колумелла

Безперервний розвиток нашого суспільства в умовах глобальної інформатизації неможливий без підвищення рівня інформаційної компетентності учнів. Таким чином цілком закономірним є визначення інформаційно-цифрової компетентності як однієї з десяти ключових компетентностей, формування яких вимагає реалізація концепції Нової української школи. А без конкретних прикладів, ефективних прийомів і методів здійснити це не вдасться. Для того щоб окреслити вектори формування інформаційно-цифрової компетентності на Мукачівщині проводяться семінари-практикуми вчителів інформатики.

22 лютого на базі Залужанської ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено методичний семінар-практикум на тему «Упровадження сучасних технологій у освітній процес» (план семінару). Організаційно-методичний супровід семінару здійснювала Тулюк О.І., методист РМК, участь у роботі семінару взяли вчителі інформатики загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів Мукачівського району. Метою проведення семінару було підвищення рівня професійних компетенцій вчителя щодо упровадження сучасних технологій у освітній процес. Роботу учасників семінару було чітко структуровано через реалізацію організаційного та презентаційного, практичного та інформаційного блоків, де відбулися презентації з досвіду роботи, практичні заняття, а також інформаційні повідомлення та методичний діалог.

Презентуючи візитівку заходу Ольга Іллівна Тулюк, куратор семінару, ознайомила всіх присутніх з основними завданнями семінару-практикуму, які полягали у підвищеннні професійної компетентності вчителів та якості підготовки учнів з інформатики, обміні досвідом роботи, пошуку найефективніших прийомів і методів, що здатні забезпечити високу активність учнів в навчанні, їх самостійність в пізнавальній діяльності, і можуть слугувати засобом розвитку пізнавальних здібностей дітей.

З візитівкою закладу, що приймав у себе в гостях учасників семінару, виступив Мейсар Сергій Федорович, директор Залужанської ЗОШ І-ІІІ ст. Сергій Федорович не тільки ознайомив усіх з колективом Залужанської школи та особливостями організації навчально-виховного процесу, а й провів відкритий урок інформатики у 10 класі, практична робота №12, тема: "Аналіз даних з використанням функцій табличного процесора". Відкритий урок інформатики в 11 класі на тему "Поняття таблиці, поля, запису. Основні етапи з базами даних у середовищі MS Access" провела Галько Наталія Михайлівна, вчитель інформатики Залужанської ЗОШ І-ІІІ ст. Відвідавши відкриті уроки, учасники семінару взяли участь у роботі "Творчої майстерні вчителів інформатики". У рамках роботи майстерні секретами педагогічної творчості поділився Сергій Федорович, розповівши про активне навчання інформатики з використанням технологій Web 2.0 /3.0. А про проектну діяльність на уроках інформатики та безпеку в Інтернеті говорила у своєму виступі Галько Наталія Михайлівна, вчитель інформатики Залужанської ЗОШ І-ІІІ ст.

Педагоги, учасники семінару, мали можливість поповнити свою методичну скарбничку переглянувши майстер-клас "Wizer.Me. Створення інтерактивних робочих аркушів (листів)" від Шрамка Василя Сергійовича, вчителя інформатики Клячанівської ЗОШ І-ІІІ ст. Про підготовку здобувачів освіти до ІІ, ІІІ етапів Всеукраїнської олімпіади з інформатики та інформаційних технологій детально розповіла Богів Мар’яна Михайлівна, голова районного методичного об’єднання вчителів інформатикиПро важливість компетентнісного підходу на уроках інформатики наголосив у своєму виступі Шрамко Василь Сергійович, вчитель інформатики Клячанівської ЗОШ І-ІІІ ст.

У режимі відкритого діалогу під гаслом "Досвід. Знахідки. Проблеми" Ольга Іллівна Тулюк провела підсумково-узагальнюючий блок семінару-практикуму, під час якого особливу увагу приділила практичним порадам педагогів. Вчителі за круглим столом ділилися враженнями, обмінювалися досвідом і висловили слова вдячності всім, хто долучився до проведення семінару. Запрошені вчителі відмітили професіоналізм, високий рівень підготовки семінару, а також його практичну спрямованість.

http://osvita.mukrayon.gov.ua

ФОТОЗВІТ

Переглядів: 552 | Додав: Administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar